Ce remedii funcționează?
Alegerile de zi cu zi ne pot provoca anumite probleme de sănătate. Durerile de spate sunt unele dintre cele mai frecvente astfel de probleme, cauzate de un stil de viață care nu pune sănătatea pe primul plan. Printre activitățile care mai devreme sau mai târziu duc la apariția unor durerilor de spate greu de suportat sunt statul pe scaun timp de multe ore pe zi, ridicarea greutăților sau fumatul și lipsa mișcării. Multe dintre aceste activități ajung să ne provoace dureri de spate și să ne afecteze calitatea vieții. Iată câteva obiceiuri care pot provoca dureri de spate severe și ce ar trebui să faci pentru a le evita.

Sedentarismul

Pe primul loc pe lista factorilor de risc atunci când vine vorba de dureri în regiunea lombară se numără sedentarismul, una dintre cele mai grave boli ale acestui secol. Atunci când o persoană are un stil de viață sedentar, limitându-se la câteva activități zilnice, apare rigiditatea la nivelul spatelui și slăbirea musculaturii care susține coloana vertebrală. Persoanele care au un asemenea stil de viață, ce presupune lipsa mișcării fizice, sunt mai predispuse și problemelor ce țin de degenerarea discurilor intervertebrale.
Sportul, mișcarea de orice fel, chiar și simplul mers pe jos timp de câteva minute pe zi, pot reduce considerabil riscul apariției durerilor de spate. Exercițiile speciale pentru spate și abdomen vor fortifica musculatura, oferind astfel susținere sporită coloanei vertebrale.

Statul pe scaun

Multe persoane își petrec zilnic câteva ore bune stand pe scaun, fie că acest lucru se întâmplă în timpul orelor de muncă, în mașină sau seara, în fața televizorului. Riscul apariției durerilor lombare este ridicat și în cazul lor. Pentru a preveni apariția durerilor de spate în acest timp, este important să se utilizeze scaune adecvate, care să susțină coloana vertebrală. La fel de important este și modul în care stăm pe scaun – spatele trebuie să fie drept și lipit de spătar, picioarele să fie bine susținute pe podea, pentru a nu suprasolicita musculara din zona lombară, dar și pentru a nu deforma coloana vertebrală.

Ridicarea greutăților

Ridicarea unor greutăți mult prea mari duce la apariția durerilor de spate. Printre activitățile care ne pot solicita, se numără mersul la cumpărături după care se întâmplă să avem de cărat până acasă sacoșe mult prea grele, un program de antrenament fizic care presupune ridicarea de greutăți și care nu a fost personalizat corect, gențile supradimensionale purtate zi de zi și în care ajungem să punem o mulțime de lucruri inutile, geanta cu laptopul purtat în fiecare zi la job și așa mai departe. Încearcă să găsești soluții pentru fiecare situație în parte, pentru că altfel spatele are de suferit.

Centura salvatoare poate fi o soluție pentru momentul în care durerile lombare și-au făcut apariția. Acest dispozitiv însă este atât de ușor de purtat și confecționat din materiale 100% naturale, încă nu îți va afecta în niciun fel viața de zi cu zi.  Modul în care componentele sale acționează asupra regiunii lombare scade considerabil intensitatea durerilor.