Centura Salvatoare

Sărurile și alte minerale din urină se adună și formează pietrele la rinichi. Mărimea acestor pietre la rinichi variază, putând fi atât de mici încât trec neobservate, dar putând ajunge până la dimensiunea unei mingi de ping-pong.

Durerile greu de suportat provocate de formarea pietrelor la rinichi apar atunci când acestea se desprind și își fac loc spre uretre care duc la vezica urinară. Când piatra trece prin tractul urinar este momentul în care vei realiza că aceasta există. Aceste pietre la rinichi se caracterizează prin dureri de spate severe în zona abdominală sau în zona inghinală, urinări frecvente și de cele mai multe ori dureroase, sânge în urină sau senzație de greață și vărsături.

Pietre la rinichi

Pietrele la rinichi se formează atunci când există o modificare a echilibrului normal al apei, sărurilor și mineralelor din urină. Există mulți factori care pot determina schimbări în compoziția urinei, de la afecțiuni medicale cronice la alimentație.

Printre factorii de risc care pot fi controlați sunt cei care au legătură cu dieta și stilul de viață. Un risc mare de apariție a pietrelor la rinichi îl prezintă persoanele care nu consumă suficiente lichide zilnic. Dieta are o importanță deosebită, în egală măsură și se poate preveni apariția pietrelor la rinichi, doar când alimentația este echilibrată. O alimentație bogată în proteine, sodiu și oxalati crește riscul apariției pietrelor la rinichi. Alți factori de risc sunt greutatea și anumite medicamente.

Printre cauzele apariției pietrele la rinichi care nu se pot controlați se numără factorul generic. Un istoric al familiei în care această problemă medicală a fost frecventă va determina apariția pietrelor la rinichi și la generațiile următoare. Anumite condiții medicale pot crește apariției pietrelor la rinichi. hipertensiunea arterială, guta și infecțiile tractului urinar. Cu toate acestea, tratamentul sau controlul constant al acestor condiții ajută la prevenirea formării pietrelor

Prevenție

Pentru a preveni apariția piețelor la rinichi este important consumul de lichide într-o cantitate optimă pe zi. De asemenea, evitarea anumitor alimente precum ciocolata, cafea, fasole, fructe de pădure ajută la prevenirea apariție pietrelor la rinichi.

Ce este centura salvatoare și cum te ajută să elimini acele pietre de la rinichi?

Centura salvatoare este un dispozitiv sigur, ușor de purtat, confecționată doar din elementele naturale. Centură arată şi se foloseşte exact că tradiționalul brâu și nu are contra-indicații. Centura propriu-zisă este confecționată din bumbac, iar la spate în dreptul rinichilor, este prevăzută cu două mici buzunare, în care se pun câte două plăcuțe de mărimea unei cartele telefonice. Realizate dintr-un amestec de parafină, ceară curată (de albine), propolis, plus alte două componente organice nedaunătoare corpului uman, cele patru plăcuțe macină depunerile minerale din rinichi, până la transformarea lor într-un nisip extrem de fin, ce se elimina odată cu urina, fară dureri. În funcție de structura și de mărimea depunerilor, „topirea" acestora necesită purtarea centurii între 3 şi 12 luni, putând fi scoasă, bineînțeles, în timpul băii sau noaptea, dacă provoacă disconfort. Dacă investigațiile ulterioare confirmă dispariția totală a calculilor, pacientul poate purta în continuare centură în scop profilactic.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram