Pietrele la rinichi sunt întâlnite destul de frecvent în special la persoanele care au trecut de 30 de ani. Potrivit studiilor, aproape oricine se poate confrunta într-o anumită perioadă a vieții cu această problemă supărătoare la nivelul rinichilor, iar dacă este să ne uităm la statistici atunci observăm că trei bărbați și două femei, dintr-un total de 20 de persoane ajung să sufere din cauza pietrelor la rinichi sau nefrolitiaza, termenul medical care descrie prezența calculilor renali.
Existența pietrelor la rinichi este ușor de recunoscut în funcție de simptomele care indică destul de clar că există această problemă, care împiedică aparatul renal să funcționeze normal. Printre cele mai frecvente simptome se numără durerile sâcâitoare în partea inferioară a spatelui, care poate fi simțită și în zona inghinală, durere intensă în partea din spate sau din lateral a abdomenului, senzație de rău, urinări frecvente, dureri în timpul urinării și prezența sângelui în urină.
Factorii care determină apariția pietrelor la rinichi sunt multipli. De regulă, pietrele la rinichi se formează din cauza unei acumulări de substanțe chimice din organism, precum calciu, amoniac, acid uric sau cisteina. În unele cazuri, anumite afecțiuni pot duce la un nivel neobișnuit de ridicat al acestor substanțe în urină. Pietrele la rinichi se formează și atunci când o persoană nu consumă suficiente lichide, aportul insuficient de apă fiind printre principalele cauze ale apariției pietrelor la rinichi. Alte cauze care determină apariția pietrelor la rinichi pot fi exercițiile fizice (insuficiența sau excesul de mișcare, deopotrivă), obezitatea, infecțiile urinare netratate la timp sau tratate necorespunzător, consumul de alimente bogate în sare și zahăr și factorul genetic.
După ce este formată, piatră poate sta în rinichi sau migra în jos de-a lungul tractului urinar. Calculii care obstruează calea de eliminare a urinii pot provoca un reflux de urină în rinichi, ureter, vezica urinară sau uretra, producând durere.
Prevenția apariției pietrelor la rinichi este cel mai bun lucru pe care oricine ar trebui să îl facă pentru sănătatea sa. Când este însă tardiv și această problemă se instalează afectând calitatea vieții, trebuie căutate cele mai bune și sigure soluții pentru a trata afecțiunea și a scapă definitiv de pietrele la rinichi extrem de supărătoare.
Centura salvatoare este un dispozitiv confecționat din materiale 100% naturale, sigur și eficient care ajută la eliminarea pietrelor la rinichi, fără să afecteze mobilitatea, stilul de viață al pacientului și fără să interfereze cu alte tratamente sau medicamente administrate pentru alte eventuale afecțiuni. Principiul de funcționare al centurii este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Centura propriu-zisă este confecționată din bumbac, iar la spate în dreptul rinichilor, este prevăzută cu două mici buzunare, în care se pun câte două plăcuțe de mărimea unei cartele telefonice. Aceste plăcuțe sunt confecționate dintr-un amestec de parafină, ceară curată (de albine), propolis, plus alte două componente organice nedăunătoare corpului uman. Cele patru plăcuțe macină depunerile minerale din rinichi, până la transformarea lor într-un nisip extrem de fin, ce se elimina odată cu urină, fără dureri, cum se întâmplă în cazul fragmentării pietrelor cu ajutorul ultrasunetelor.